Burtrening

Man skal ikke gå inn i buret til hunden, hvis den er der. Skal jeg ha noe som ligger der, eller man vil ha valpen ut derfra, så be han om å komme ut. Dette er fordi valpen skal vite at det er et helt «hellig» sted. Ja, for hvis ikke vi krabber inn dit, så vil selvsagt ingen andre gjøre det heller.

Si noen oppmuntrende ord eller lokk valpen ut med en leke eller godbit hvis du vil ha den ut av buret.

Og husk: Først må valpen lære at buret er et bra sted å være. Deretter kan den lære at det er greit at døra lukkes.
Noen hunder takler tilsynelatende fint å bli stengt inne uten trening, men vi skal ikke glemme at selv om hunden ligger pent, så er det ikke sikkert den trives.

Burtrening:

Sleng noen godbiter inn i buret og vent til valpen går inn av seg selv. Lukk burdøra, og åpne den igjen før valpen viser at den vil ut.

Et treningsopplegg kan begynne slik:

  1. Lukk døra i 1 sekund
  2. Lukk døra i 3 sekunder
  3. Lukk døra i 7 sekunder
  4. Lukk døra og gå noe skritt bort fra buret
  5. Lukk døra og gå raskt ut og inn av rommet

Progresjonen vil variere fra valp til valp. Noen venner seg raskere til å bli stengt inne enn andre. Bare pass på at den alltid får slippe ut før den viser ubehag.
Buret skal IKKE fungere som en oppbevaringsplass for hunden! Altså skal døra som regel stå åpen! Selv etter burtrening. Den eneste årsaken til at vi trener på å ha døra igjen er fordi vi ved noen tilfeller må ha det. Som ved bilkjøring, i kennel o.l. Da er det viktig at hunden er vant til det, fra den er valp, så opplevelsen ikke blir traumatisk