Få valpen stueren

Renslighetstreningen starter i det øyeblikk du får hunden i huset.

De fleste valper blir stuerene imponerende raskt hvis vi følger noen enkle huskeregler.

Valpen må nesten alltid tisse etter den har:

  • Sovet
  • Spist
  • Drukket
  • Tygget på noe
  • Lekt

Tar du med valpen ut etter den har gjort noe av dette, vil den straks venne seg til å gjøre det ute.

Hvis valpen allikevel skulle sette seg ned for å gjøre fra seg på stuegulvet, så bare løft den rolig og gå ut.. Dette kan ta minst et par måneder, ofte lenger tid, det kommer mye an på hvor flink du er å trene valpen. Jo oftere den blir tatt ut, jo fortere blir den renslig.

ALDRI STRAFF HUNDEN FOR Å GJØRE FRA SEG INNE! En valp forstår ikke at det den gjør er galt. Løft valpen ut med en gang den tisser eller gjør fra seg inne og gå ut med den eller få den ut i hagen på gresset med en gang så valpen forstår at dette skal gjøres ute.

Og husk at det som regel tar litt lenger tid for dem å bæsje enn å tisse. Mange valper (hunder!) trenger «bæsjero». Så har du en valp som begynner å bli flink til å tisse ute, men bæsjer inne, så er dette sannsynligvis årsaken. Løsning: Vær ute lengre, og ikke gjør noe som får valpen gira mens dere er ute. Har du hage, så ta en runde rundt kvartalet. De fleste liker å tisse i hagen, men vil lenger bort for å bæsje - renslige som de er.

Det kan være lurt å ha en baconost-tube/leverpostei-tube med på tur. Med en gang hunden går på do, ros valpen og gi litt baconost. Dette kan få fortgang på renslighetstreningen fordi da skjønner valpen fort at den får noe godt når den går på do ute.