Denne sporten passer for både nybegynnere og viderekommende. Det vil si at vi jobber med både klasse 1 og klasse 2 øvelser. Det er en fordel at hunden kan de grunnleggende øvelsene ("på plass", "sitt", "dekk" og "stå"). Vi kommer ikke til å gå inn på innlæring av disse, men konsentrere oss om rally-øvelsene.

Rallylydighet er en utfordrende og spennende sport som består av mange forskjellige øvelser, 76 i alt, noen "vanlige" lydighetsøvelser og noen nye, kombinert med øvelser fra agility og free-style.

Det konkurreres i fire klasser der klasse I er den laveste. I tillegg kommer rekrutt-klassen, en uoffisiell nybegynnerklasse hvor man får lov å belønne hunden med godbit inne i banen.

Klassene det startes i er:
Klasse 1 - hvor hunden føres i bånd.
Klasse 2, 3 og Elite - hvor hunden er uten line og halsbånd og vanskeligheten stiger etter hvert som ekvipasjen avanserer i klassene.

I alle klassene er maks poengsum 200 poeng. I klasse 1 får man 3. premie med 150 poeng, 2. premie med 160 poeng og 1. premie med 170 poeng.
For å få opprykk til klasse 2 må du enten få 3 x. 1. premie eller du kan rykke rett opp i neste klasse dersom du får 190 poeng eller mer. I eliteklasse konkurreres det om cert og championat.

Akkurat som i agility, er banene nye for hver gang, slik at fører aldri vet hvilke kombinasjoner som kommer og derfor må ha trent inn alle øvelsene på forhånd. En og samme bane består av et utvalg fra 15-20 øvelser.

Rally-lydighet er en flott måte å aktivisere hunden din på, enten du ønsker å konkurrere eller ikke