Treninger

Vi har ukentlige treninger på Kjørestad stadion.

mandager er det rally/lydighet fra kl. 18
Tirsdager fra kl. 18.00-20.00 er det utstillings- og sosialiseringstrening.
Torsdag er det agility. Banebygging kl. 18.00

Det er mulig at det blir noen forandringer i treningstiden etterhvert så følge med her på hjemmesiden og på Facebook. Treningen er egentrening, dvs. at det er ikke instruktør til stede på treningene. 

Har du lyst til å trene med oss??

Har du lyst til å trene sammen med noen? Lei av å være alene og trenger input? Ønsker du å sosialisere hunden din? Har du lyst til å lære mer, og dele kunnskap? Ønsker du å trene positivt og styrke båndet mellom deg og din firbente venn?

Da er det bare å komme på en trening og hilse på oss.

Før du kommer på trening!

- Første oppmøte

Før oppmøte første gang på trening, anbefaler vi å ta kontakt med oss. Dette er for at en instruktør eller en av styremedlemmene kan være tilstede for å ta skikkelig imot dere

- Ansvar for egen læring
På noen av treningene vil det ikke alltid være instruktør tilstede. Når det ikke er noe organisert opplegg har du ansvar for egen læring. Det er derfor greit å planlegge litt på forhånd hva du har lyst å jobbe med når du kommer. Det er selvfølgelig lov å spørre hverandre om hjelp underveis!

- Positive treningsmetoder
Vi ønsker at de som trener hos oss kun benytter positive innlæringsmetoder. Klikk, lek, godbiter og masse ros. Verbal eller fysisk avstraffelse er ikke ønskelig på våre treninger.

- Bruk av agilityutstyret

Vi anbefaler et nybegynnerkurs i agility før man begynner å bruke agilityutstyret. Dette er for hundens egen sikkerhet. Hunder bør også være ferdig utvokst før man begynner med agility.

Vis respekt for både hunder og eiere. Ikke alle hunder kan hilse på hverandre, og noen hunder/eiere trenger med avstand enn andre. Spør først hvis du ikke kjenner hund og eier!

Har du en hund som er utagerende, redd eller nervøs, ta kontakt på forhånd slik at vi kan legge opp til at det blir greiest mulig for alle. Prøv ellers å holde litt avstand til de som trenger det.

- Løpetid
Tisper med løpetid kan trene på området. Regelen er at man viser hensyn og holder såpass avstand at andre hunder ikke blir forstyrret.

- Utøy og sykdom
Hunder med utøy og smittsomme sykdommer skal holdes borte fra treningsområdet.

- Litteratur og kurs
Dersom du ønsker mer kunnskap for å lage et eget treningsopplegg, eller trenger hjelp med spesifikke problemer, anbefaler vi deg å delta på et av våre kurs eller å ta en titt på www.canis.no der du kan finne gode hundebøker eller få hjelp i ekspertpanelet.